Hozzávalók 4 adaghoz:

50 dkg darált pulykahús

15 dkg finomszemű zabpehely

1 tojás

1 nagyobb sárgarépa

100 g zöldborsó

só, bors, pirospaprika

1 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

petrezselyemzöld (ha van friss)

 

A tetejére:

3 evőkanál olívaolaj

1 teáskanál Lakshmy Cajun fűszerkeverék

1 csipet só

 

Elkészítés:

A darált húst keverd össze a zabpehellyel, add hozzá a tojást és az apróra vágott zöldségeket, reszeld bele a vöröshagymát és a fokhagymát. Tegyél bele 1-2 teáskanál fűszerpaprikát, finomra vágott petrezselymet, majd sózd és borsozd ízlés szerint. Ezután egy kivajazott és zsemlemorzsával megszórt őzgerinc-formában süsd 180 fokon 40-50 percig, amíg kicsit megpirul. 

Miután megsült, óvatosan öntsd ki a formából, és kend meg a tetejét és az oldalát az olívaolajos-cajunos keverékkel.