BENNOVUM Kft. technológiafejlesztési projektje

 • a kedvezményezett neve: BENNOVUM Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
 • a projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.6-20-2020-00975
 • a vissza nem térítendő támogatás összege: 28 819 556 Forint
 • a támogatás mértéke: 70 %
 • a projekt befejezési dátuma: 2021.06.25.

 

A projekt tartalmának bemutatása: 

A Bennovum Kft. – a Herbaház márkán keresztül - Magyarország legnagyobb bio-, reformélelmiszerek és gyógytermékek kereskedelmével foglalkozó cége; a nagykereskedelmi partnerek kiszolgálásán túl országszerte összesen 6 (kis)kereskedelmi egységben várja egészségtudatos vásárlóit. 

Szakképzett eladóinknak, valamint a kínálatunkban szereplő közel 14 000-féle terméknek köszönhetően vásárlóink igényének kielégítése a legmagasabb szinten történik. Célunk a piacvezető pozíció fenntartása, az új termékek révén a piac edukálása és az egészséges életmódot még szélesebb körben közelebb hozni az emberekhez. A projekt keretén belül történő fejlesztés során komplex folyamatoptimalizálás megvalósítását tervezzük, a meglévő folyamatainkat szeretnénk megtámogatni, hogy a telep működése még hatékonyabb legyen. 

A következő fejlesztéseket tervezzük:

 • korlátos árutér érdekében átalakítási terv született, hogy miként lehetne a rendelkezésre álló helyet még jobban kihasználni. Ehhez új polcok beszerzésére van szükség.
 • a hatékonyabb komissiózás érdekében az elavult eszközök helyett korszerű, új PDA-k beszerzését tervezzük, emellett az újgenerációs csuklóra akasztható PDA-kat is szeretnénk rendszeresíteni a működésünk során. Ettől a hatékonyság növekedését várjuk.
 • új, korszerű komissiózó kocsik beszerzése, amivel a komissiózás célirányosan történik, a szedés szakosítva kerül elkülönítésre, megkönnyítve ezzel a csomagolási feladatokat, elkerülve az esetleges reklamációkat a kevert, „összevissza” csomagolás miatt.
 • egyre nagyobb a hűtött áruk iránti kereslet, így elkerülhetetlen a raktár hűtőkapacitásának bővítése egy új hűtőkamra építésével
 • csomagolópultok és a csomagolás ellenőrzése: a vevői elégedettség és az áru védelme érdekében van szükség a komissiózott termékek csomagolás során történő ellenőrzésére, valamint a csomagoló személyzet ellenőrzésére. Ehhez ergonomikus csomagolópultok beszerzését tervezzük, hogy a jelenleginél is hatékonyabban történjen az áru árutérből történő kikerülése és csomagolása.
 • az egész folyamat szerves része, hogy a folyamatokat informatikailag is megtámogatjuk, ehhez korszerű IT eszközöket (számítógépeket) szeretnénk vásárolni.
 • társaságunk kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre, a felmerülő papír hulladék jelentős része újrahasznosításra kerül, a felhasznált egyéb (műanyag) eszközök környezetkímélőek, lebomlóak. A fel nem használt szemét azonban jelentős térfogatot jelent, így szándékunkban áll egy szemétprés beszerzése, mellyel a hulladékunkat tudnánk még hatékonyabban kezelni.

 

Összességében a fent felvázolt fejlesztések, beruházások egy jól átgondolt koncepció mentén összesítik, hogy a teljes logisztikai folyamatokban hol vannak azok a pontok, amitől a jövőben még hatékonyabban, még eredményesebben, még környezettudatosabban tudnánk működni. Jelen nehéz helyzetben célunk továbbra is a munkahelyek megőrzése, a munkakörülmények javítása. A fejlesztés és a technológiai megújulás hozzájárul ahhoz, hogy mindezt biztosítani tudjuk.