Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 1kg barna csiperke gomba
  • 4 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 4db teljes kiőrlésű zsemle
  • 4db főtt tojás
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • só, bors
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 csokor petrezselyem
     

Elkészítés:
A csiperkegombákat alaposan megtisztítjuk és feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, napraforgó olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a feldarabolt gombát. Belereszeljük a fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk egy evőkanál fűszerpaprikával. Addig főzzük a gombapörkültünk, amíg el nem fő a leve, ezután leturmixoljuk. A gomba péphez hozzáadjuk a vízbe áztatott majd jól kinyomkodott zsemléket, a tojást, a zsemlemorzsát és a petrezselymet. Összedolgozzuk a fasírtunkat, ha szükséges még tehetünk bele sót és borsot. 
Sütőpapírral kibélelünk egy őzgerinc formát. Belekanalazzuk a fasírtunk egyik felét, ráfektetjük az egész főtt tojásokat hosszában, majd betakarjuk a maradék masszával. 180 fokon 25 percig sütjük.

Tipp: füstölt paprikát is adhatunk hozzá egy még különlegesebb ízért.