Összetevők: (6 adaghoz):

  • 300g bulgur
  • 300g vöröslencse
  • 200g shiitake
  • 3 teáskanál fűszerpaprika 
  • só, bors
  • oregánó, bazsalikom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
  • 1kg kelkáposzta
  • 2dl paradicsompüré
  • 3dl vegaföl
  • 200g reszelt sajt
  • 3evőkanál olívaolaj

 

Elkészítés:

A vöröslencsét előtte este áztassuk be. 

Kezdő lépésként sós vízben külön megfőzzük a bulgurt és a vöröslencsét. 

A kelkáposztát ujjnyi vastagságra felcsíkozzuk (a torzsáját szedjük ki) és sós vízben addig főzzük amíg össze nem esik, ezután szűrjük le. 

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, majd olívaolajon pirítsuk le. Adjuk hozzá a felszeletelt shiitake gombát és pároljuk egy 5percig. Ezután adjuk hozzá a bulgurt és a vöröslencsét. Forgassuk jól össze, majd jöhetnek rá a zöldfűszerek, só, bors, pirospaprika, fűszerkömény. Legvégül öntsük rá a paradicsompürét és forraljuk össze. 

Egy tepsit kenjünk ki olívaolajjal, majd kezdjük el a rétegezést. A bulguros keveréket osszuk két részre, a kelkáposztát háromra. Alulra megy egy réteg kelkáposzta, majd bulguros keverékünk fele, majd megint egy réteg káposzta, újra a bulguros keverék és legvégül káposzta. Az egészet kenjük meg vegaföllel, szórjuk meg reszelt növényi sajttal, és süssük 180 fokon ameddig a sajt rápirul (kb. 20-30 perc).

 

Jó étvágyat kívánunk!