Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 db fürj
  • 4 szelet Schär classic gluténmentes fehér kenyér (37596)
  • 5 db fürjtojás
  • 0,5 dl tejszín Ecomil bio kesutejszín (47592)
  • 3 dkg Alsan növényi margarin (53574)
  • Benefitt parajdi só (48821)
  • ½ kávéskanál Lakshmi őrölt szerecsendió (26612)
  • ½ kávéskanál Lakshmi őrölt fehérbors (17843)
  • 4 teáskanál Lakshmi morzsolt petrezselyem (23816)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kg burgonya

 

Elkészítése:
A gluténmentes kenyeret áztasd be a kesutejszínbe. Add hozzá a fürjtojásokat, 1 kávéskanál morzsolt petrezselymet, az őrölt szerecsendiót, sózd és borsozd ízlés szerint. Zúzz bele egy gerezd fokhagymát, majd tedd félre kicsit a masszát pihenni. A tisztított fürjeket kívül-belül ízesítsd sóval, borssal. Vajazz ki egy akkora tepsit, amiben kényelmesen elférnek. Ezután töltsd meg a fürjeket a masszával, és fektesd a tepsibe őket. Előmelegített sütőben, 200°C-on kb. 40 perc alatt süsd, míg a bőre megpirul. A körethez tisztítsd meg a burgonyákat, kockázd fel és sós vízben főzd meg. Vágj apróra 2 gerezd fokhagymát, pirítsd le a margarinon, add hozzá a burgonyát, és szórd meg sóval és 3 teáskanál morzsolt petrezselyemmel. Használhatsz friss petrezselymet is, azzal még intenzívebb ízt érhetsz el!

 

 

Szerző:

 

Süle Alexandra
dietetikus
Herbaház, Budapest Százados út