A tojáslikőrnek egy napi állás kötelező, de ha igazán finomat szeretnénk akkor egy hétre dugjuk el a hűtő belsejébe, hogy kellően összeérjenek az ízek.<3
 

Hozzávalók: 
- 5 tojás sárgája
- 30 dkg eritrit vagy más édesítőszer
- 1 rúd vanília/ kivonat/ por
- 4 dl (vaníliás) rizsital
- 2 dl rizstejszín/ krém
- 1,5 – 2 dl vodka

Elkészítés:

1. A tejet, tejszínt és a vaníliarúd kikapart magját, valamint a vanília rudat összeforraljuk és elkeverjük benne az édesítőszer felét. Hagyjuk kihűlni.
2. Keverjük habosra a cukor másik felét a tojások sárgájával. Amint kihűlt a tejes keverékünk, egy szűrő segítségével öntsük a tojásos masszára és kézi habverővel jól keverjük össze. 
3. Utolsó lépésként adjuk hozzá a vodkát (kóstoljuk meg, kell-e bele a 2 dl vagy kevesebb is elég) és már készen is vagyunk, tölthetjük az üvegekbe.
4. Tegyük hűtőbe és hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek! Kiöntés előtt mindenképp rázzuk fel, mert a vaníliamagok leülnek az aljára. 

Tipp1: adagoljuk kis üvegekbe és ajándékozzuk locsolóknak. Érdemes dupla adagot készíteni belőle, mert gyorsan fog fogyni.;)
Tipp2: ha forralás előtt 3 evőkanál cukrozatlan kakaóport keverünk hozzá, csokoládés változatot készíthetünk belőle.

 

Gyere be áruházainkba és válogass kedvedre a hozzávalókhoz vagy rendelj webshopunkon a www.herbahaz.hu - n!

 

 

További Húsvéti receptekért kattins ide:

Mindenmentes kókuszos álom 
Quinoás kenyér 
Céklás humusz
Zserbó gluténmentesen, édesítőszerrel 
Mindenmentes kókuszgolyó