Hozzávalók:
- 1 csésze főtt csicseriborsó (leírás szerint megfőzve)
- 2 közepes méretű főtt vagy sült hámozott cékla
- 1 evőkanál tahini
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- 1 gerezd fokhagyma
-
- 2 evőkanál olívaolaj
- díszítésnek koriander

Elkészítés:

1. Öntsük késes robotgépbe a főtt, lecsepegtetett csicseriborsót, a kihűtött céklát, tahinit, a citrom levét és héját, a fokhagymát és a sót.
2. Indítsuk be a gépet és darájuk pépesre, majd lassan csorgassuk hozzá az olívaolajat is.
3. Kóstoljuk meg, kell-e bele esetleg só/bors és már készen is van! 
4. Tálalásnál szórjuk meg korianderrel és már mártogathatunk is vagy kenjük a pirított Quinoás kenyérre. Egy falat rózsaszín mennyország!

 

Keresd a hozzávalókat a HerbaHáz áruházaiban és webshopunkon!

 

További Húsvéti receptekért kattins ide:

Mindenmentes kókuszos álom 
Tej- és cukormentes tojáslikőr 
Quinoás kenyér 
Zserbó gluténmentesen, édesítőszerrel 
Mindenmentes kókuszgolyó