Hozzávalók 6 személyre a tésztához

A töltelékhez

Továbbá

Elkészítése

  1. Egy nagyobb tálban keverd össze a liszteket, az útifűmaghéjat és a sót. Egy másik, kisebb tálban keverd ki a tojásokat az olíva olajjal. 
  2. A száraz összetevők közepére készíts bemélyedést, és ebbe öntsd a tojásos keveréket. Kezd el összekeverni kanállal, majd kézzel gyúrd át finoman. 
  3. Formázz belőle golyót és műanyag fóliába becsomagolva pihentesd hűtőben 20 percig. Amíg a tészta pihen, készítsd el a tölteléket. 
  4. Egy tálban keverd össze a ricottát, a tojást és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval és bazsalikommal. A tölteléket felhasználásig rakd hűtőbe. 
  5. Miután eleget pihent a tészta, vedd ki, majd oszd el kettő egyenlő részre. Az egyik darabot nyújtsd ki téglalap alakúra egy kilisztezett munkafelületen. Próbáld meg minél vékonyabbra nyújtani. 
  6. Ezután kb. 1 teáskanálnyi tölteléket halmozz 5-5 centiméter távolságra egymástól. Ahol éppen nincs töltelék, ott kend meg a tésztát kikevert tojással. 
  7. A másik tészta gombócot is nyújtsd ki hasonló méretű és formájú tésztalappá. 
  8. Óvatosan tekerd fel a második tésztalapot a sodrófára és finoman engedd rá a töltelékes tésztára. 
  9. Nyomkodd rá az első tészta lapra a második tésztalapot úgy, hogy csak a töltelék körül nyomkodsz. 
  10. Vágd ki a kb. 5 centiméteres raviolikat. Mindegyiknek a szélét még enyhén nyomkodd össze. 
  11. Egy kilisztezett tálcán hagyd a tésztákat picit megszáradni. 
  12. Forralj fel egy nagy fazék enyhén sós vizet és 7 perc alatt főzd meg benne a raviolikat, majd szűrd le. 
  13. Pirítsd meg a kockákra vágott bacont egy nagyobb serpenyőben, kevés kókuszolajon. Ebbe a serpenyőbe öntsd át a raviolikat és picit pirítsd le őket, míg szép aranybarna színük lesz. 

Melegen, tejföllel tálald! :)