Hozzávalók 6 személyre: 

Elkészítése
Melegítsd elő a sütőt 160 °C-ra. Egy nagy tálban keverd össze a zabpelyhet, a felaprított pekándiót, az aszalt vörösáfonyát, a mézeskalács fűszerkeveréket és a sót. Egy kisebb lábosban alacsony lángon (vagy mikrohullámú sütőben) olvaszd fel a kókuszzsírt. Ne forrósítsd, csak olvasztás a cél! Keverd bele a barna cukrot és az agave szirupot. A szirupos keverékkel öntsd le a száraz hozzávalókat és jó alaposan keverd össze, hogy mindent bevonjon a szirup. 

A félkész granolát oszlasd el egy sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsire. Süsd az előmelegített sütőben 10-15 percig, amíg elkezd aranyszínűre válni, majd forgasd át, terítsd el egyenletesen és süsd további 10 percig, amíg kicsit megpirul. Figyelem: a sütési idő változhat a sütők egyedi tulajdonságai miatt! Első alkalommal érdemes sütés közben többször ellenőrizni, hogy nálad mennyi idő alatt készül el. Amikor kihűlt, morzsold tetszőleges méretű darabokra. 

Légmentesen záródó edényben tárold felhasználásig.