Hozzávalók 6 személyre a töltelékhez: 

A pulykaroládhoz: 

A vörösáfonya mártáshoz: 

Elkészítése

Melegítsd elő a sütőt 160 °C-ra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. 

A töltelékhez futtasd meg kevéske olajon az apróra vágott hagymát és az apróra vágott szárzellert. Add hozzá a fűszereket és az alaplét. Alacsony lángon párold 10 percig. Keverd bele a felvágott gesztenyét. Vedd le a tűzről és kóstold meg. Ha szükségesnek ítéled, akkor még ízesítsd egy kis sóval, fűszerekkel. A zöldséges-gesztenyés keverékbe keverd bele a zsemlemorzsát és hagyd 10 percig állni. Amikor már picit kihűlt, add hozzá a tojást. Alapos kevergetést követően rakd félre. 

A pulykamell filét egy éles késsel nyisd szét legyező alakban. Tehát vágd be a húst, majd nyiss rajta egyet, ezután megint vágj, megint nyiss. Végül egy nagy, vékony hús darabot kell kapnod. Ezt az éles késsel tovább csinosítgathatod, formázhatod. A hús mindkét oldalát sózd, borsozd. Egyenletesen 1 centiméter vastagon terítsd el a tölteléket a húson. Tekerd fel szorosan a töltött pulykát, majd 5 centiméterenként kösd meg zsineggel. Helyezd a töltött pulykamellet sütőpapírral bélelt tepsire, a szélével lefele. Kend meg olíva olajjal és ízesítsd csipet sóval, borssal. Süsd készre 70-80 perc alatt. 

A kész pulykaroládot csomagold be fóliába és pihentesd szobahőmérsékleten 15 percig. 

Ez alatt készítsd el a vörösáfonya mártást. Egy szószos lábosban nagy lángon forrald fel a víz, narancslé és cukor keverékét. Add hozzá a vörösáfonyát, a reszelt narancshéjat, a sót és a fahéjat. Forrald fel, majd vedd le a hőfokot és főzd 12 percig. Akkor megfelelő, ha a bogyók elkezdenek szétrepedni. Vedd le a tűzről, öntsd át egy tálalásra alkalmas szószos tálba, fedd le és rakd félre felhasználásig.

Miután a pulyka pihent, egy konyhai ollóval távolítsd el az összes zsineget a húsról. Szeleteld fel a pulykaroládot egyforma szeletekre és tálald a vörösáfonya mártással.