Részletes termékinformáció
KIFUTÓ TERMÉK
Gondosan válogatott, erőteljes és zamatos ízű bio majoranna a legszigorúbb szabványok szerint betakarítva, feldolgozva és csomagolva – csakúgy, mint a Kotányi többi bio fűszernövénye.
Az ókorban a majorannát a szerelem fűszernövényének tartották – napjainkban a virágos, gyantás, citrusos ízű fűszer számos fogás kedvelt összetevője.
A majoranna kiválóan alkalmas vadételekhez, kacsa- és libasültekhez. Sok más fűszernövénnyel ellentétben a majoranna íze szárítva még aromásabbá válik. A lehető legintenzívebb ízhatás érdekében a majoránnát nem szabad magas hőfokon főzni. A legjobb, ha csak röviddel tálalás előtt adjuk az ételekhez.
Összetevők:
majoranna
Tápértéktartalom 100g-ban:
Energia 1096 kJ/263 kcal
Zsír 2,6 g
- ebből telített zsírsavak 0,4 g
Szénhidrát 27 g
- ebből cukor 8 g
Fehérje 13 g
Felhasználás
A majoranna számos nemzet tradicionális fogásaiban fontos szerepet játszik. Közép-Európában gyakran használják húsos fogások, darált húsos ételek és kolbászok ízesítéséhez. A majoranna a libasülthöz, a zöldségekhez és a burgonyás ételekhez is tökéletesen illik. A majoranna jellegzetes aromája különösen jól érvényesül borssal, szerecsendióval, kakukkfűvel és borókabogyóval kombinálva. A majorannát gyakran összetévesztik az oregánóval, bár a két fűszernövénynek teljesen más íze van. A majoranna íze az oregánóhoz képest sokkal lágyabb, így gyakran használják a konyhaművészetben.
TIPP!
A szárított majorannát nem szabad túl sokáig főzni – a legjobb, ha röviddel a tálalás előtt adjuk az ételekhez.
Tárolás:
Száraz helyen tartandó.
Forrás:gyártó/forgalmazó 2017 május