Hozzávalók 6 személyre: 

Az öntethez: 

Elkészítése: 
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, majd egynletesen eloszlatva helyezd rá a szeletelt sárgarépát és a kockákra vágott céklát. Locsold meg a zöldségeket olíva olajjal, juharsziruppal, ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel. Egy spatulával keverd össze a zöldségeket, hogy minden darabot bevonjon az olaj. Az előmelegített sütőben süsd 35 percig, míg a zöldségek puhák lesznek és enyhén karamelizálódnak. Vedd ki a sült zöldségeket a sütőből és hagyd kihűlni. Keverd össze az öntet hozzávalóit, majd rakd félre. Keverd össze a sült céklát és a sült sárgarépát vegyes zöld salátával és közvetlenül tálalás előtt csorgasd rá az öntetett, forgass bele kandírozott narancshéjat. 

Tipp: vegán feta sajttal még finomabb!