Összetevők 4 adaghoz:

  • 1 fej jégsaláta
  • 1 kígyóuborka
  • 8-10 szem retek
  • 2 szál újhagyma
  • 1 evőkanál lenmag
  • friss petrezselyemzöld ízlés szerint
  •  

Az öntethez:

  • 1,5 dl 12%os tejföl
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
  •  

Elkészítés:

A salátához a zöldségeket tetszőleges nagyságra összedaraboljuk, majd megszórjuk a lenmaggal és az apróra vágott petrezselyemmel. 

A dressinghez keverd simára a tejfölt, az olívaolajat és a mustárt, adj hozzá egy gerezd áttört fokhagymát, sót, borsot ízlés szerint és tálalás előtt öntsd a zöldségekre.