Összetevők a tésztához:

  • 350 g reszelt sárgarépa
  • 250 g Első Pesti Malom durumbúza liszt 
  • 4db tojás
  • 50 g Kalifa egész dió 
  • 200 g Interherb Gurman Demerara nádcukor 
  • 150 g Alsan növényi margarin 
  • Natur vanília paszta 
  • 100 ml Solio napraforgó étolaj 
  • 3 teáskanál Haas Natural gluténmentes sütőpor 
  • 2 csipet só parajdi só
  • 2 teáskanál Lakshmi őrült fahéj 

 

A krémhez:

  • 150 g szobahőmérsékletű margarin
  • 225 g Naturmind porcukor nádcukorból 
  • 500g Veganchef vegan mascarpone jellegű krém 
  • Natur vanília paszta 

Díszítéshez: 

  • 2 tábla Wawel cukormentes csokoládé 
  • drazsé tojás

 

Elkészítés:

A növényi margarint kihabosítjuk nádcukorral és ízlés szerint vanília aromával. Ezután egyesével hozzá adjuk a tojásokat, majd a reszelt sárgarépát, a durvára tört diót és az olajat is és robotgéppel összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk az átszitált sütőporos lisztet, a fahéjat és a 2 csipet sót. Miután jól összedolgoztuk egy sütőpapírral kibélelt tepsiben 40 percig 180 Co-on tűpróbáig sütjük. 

A krémhez a szobahőmérsékletű mascarponét és a margarint kihabosítjuk, hozzáadjuk a porcukrot és ízlés szerint vanília aromát. Ez a krém kerül a kihűlt répatortánk tetejére.

Díszítéshez a csokolédét felovasztjuk és vastagon egy sütőpapírra csorgatjuk. Mikor már majdnem megdermedt késsel csíkokat vágunk belőle. Ezután nincs más dolgunk, mint kis fészek alakban elrendezni a krémmel megkent kis süteménykockáink tetején a csokoládéforgácsunk, a közepébe pedig mehetnek a drazsé tojások.