Részletes termékinformáció
A gránátalma perzsa eredetű, mediterrán növény. Gyümölcse a szerelem, a termékenység és a bőség ősi jelképe. Őshazája Dél-, Nyugat- és Közép-Ázsia (Örményország, Azerbajdzsán, Grúzia, Tádzsikisztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán, Irán), de mára már Európa földközi-tengeri területein is elterjedt. A gránátalma egy mélybordó színű gyümölcs, ami rengeteg magot rejt magában: egy átlagos méregtű gránátalmában közel 600 mag található. Ráadásul ezek a magok nemcsak ízletesek, hanem nagyon sok előnyös tulajdonságuk is van.
Az acai bogyó hatalmas pálmákon nő az amazóniai esőerdőkben, és úgy néz ki akár egy jól megtermett kék szőlőszem, vagy lilás üveggolyó. Nemcsak rendkívül egészséges, de az íze is mennyei. Amíg nálunk és szerte világon csak az utóbbi évtizedben terjedt el a fogyasztása és felhasználása, addig Észak-Brazíliában, az Amazonas vidékén élő emberek már több száz éve fogyasztják ezt a gyógyító hatásáról is ismert legendás bogyót.
Ez a gyümölcslé- kombináció egy nemcsak ízletes, de egészséges választás is. A gránátalma fogyasztása kutatási eredmények szerint csökkenti az LDL (káros koleszterin) szintet, egyúttal növeli a HDL (hasznos koleszterin) mennyiségét a vérben és a vér koleszterin oxidációját is lenyomja. Képes az érfalakra már lerakódott plakkok méretét is csökkenteni. A gránátalma hígítja a vért, ragadósságát és az öregedéssel együtt járó vérrögképzési hajlamot is csökkenti, a szív és érrendszer védelmében tehát fogyasztásának óriási szerepe lehet. Az acai bogyók proantocianidin tartalma arányaiban pedig 10-30-szorosa a vörösborban mért, szívvédő hatásáról méltán elhíresült antocianidoknak.
Összetevők:
80% Gránátalma gyümölcslé 100%-os direktléből, 20% Acai gyümölcslé 100%-os direktléből.
Tárolás:
+2 és +15 C között, száraz helyen. Felbontás után ajánlott hűtőszekrényben tartani és 3 napon belül elfogyasztani, mivel tartósítószert nem tartalmaz, kizárólag hőkezeléssel tartósított termék.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2023