Részletes termékinformáció
A Haas Quittin zselésítő befőző szerrel az Ön lekvárja gyorsan elkészíthető, ezért kevésbé károsodik a gyümölcsök vitamintartalma, mint a hosszan tartó befőzési eljárások során.
A tasak tartalma 1,5 kg gyümölcshöz + 0,25 kg cukorhoz elegendő, melyből 1,75 kg lekvár készíthető.
Befőzési útmutató:
Nagyon fontos, hogy először a gyümölcsöt főzze össze a zselésítőszerrel, és csak ezután adja hozzá a cukrot!
- A gyümölcsöt alaposan mossa meg, magozza ki, turmixolja vagy darálja le, majd ezután mérje meg.
- A gyümölcspépbe jól keverje bele a zselésítőszert.
- Állandó keverés közben forralja fel(magas hőfokon) a gyümölcsös -zselésítőszeres keveréket.
- A forrásban lévő péphez adja hozzá a cukrot, keverje össze, majd újra forralja fel, és forrástól számítva 5 percig főzze.
- Az előre alaposan elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltse peremig, és azonnal zárja le.
Hasznos tanácsok:
Amennyiben Ön lekvárját keményebbre szeretné készíteni, úgy egy citrom levét még adja a főzethez.
Figyelmeztetés:
Lédús gyümölcsök esetén, mint például a meggy, cseresznye, őszibarack, dinnye, körte, stb. a dupla adag Quittin 3:1 zselésítőszert használjon.
A Haas Quittin 3:1 zselésítő befőzőszerrel cukor hozzáadása nélkül is készíthető lekvár. Ebben az esetben 0,25 kg Haas Glukonont számítson 1,5 kg gyümölcshöz, és másfél tasak zselésítőszert adjon hozzá.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2015. május