Hozzávalók:

  • 1 teáskanál Rapunzel cukornád melasz (36512)
  • 1 teáskanál Luna De Miel Maple Joe kanadai juharszirup (57430)
  • 1-2 adag eszpresszó 
  • 250 ml Alpro Barista zabital (53015)
  • 1 csipet Lakshmi őrölt fahéj (23441)
  • 1 csipet Lakshmi őrölt gyömbér (17850)
  • Schlagfix vegán habspray (51443) (elhagyható)

 

Elkészítése:
Csurgasd bele a melaszt és a juharszirupot a bögrédbe. Add hozzá a frissen lefőzött eszpresszót. Készítheted dupla adag kávéval, ha úgy érzed, hogy a karácsonyi készülődésben kell kicsit nagyobb lendület. Keverd össze kézi tejhabosítóval. Külön habosítsd fel a tejet. Öntsd a bögrébe, de ne az összeset. Add hozzá a fűszereket, és keverd össze. Öntsd a tetejére a maradék tejhabot, és díszítsd vegán habtejszínnel, csipet fahéjjal vagy kakaóporral meghintve. 

 


Szerző:

Pfuscher Kinga
dietetikus
Herbaház, Pécs