HÚSMENTES GRILLPARTI

A napsütéses idő beköszöntével elérkezett a szabadtéri programok és a kerti összejövetelek szezonja. Egy baráti grillparti nemcsak remek kikapcsolódást nyújt a rohanó hétköznapok után, hanem lehetőséget is ad arra, hogy új, izgalmas ízeket fedezzünk fel – akár teljesen húsmentesen is.
A vegán életmód ma már nem csupán trend, hanem egyre többek tudatos döntése az egészséges táplálkozás, az állatvédelem és a környezet megóvása érdekében. Legyen szó ételérzékenységről, fenntartható életmódról vagy egyszerű kíváncsiságról, a növényi alapú termékek kiváló választást jelentenek a grillezés szerelmeseinek is.
A Herbaház kínálatában széles választékban találhatók vegán húspótlók, grillezhető növényi fehérjeforrások, valamint bio és egészséges alapanyagok, amelyekkel könnyedén összeállíthatunk egy változatos és ízletes húsmentes 
menüt. Az olyan termékek, mint a növényi burgerpogácsák, a fűszeres szejtán szeletek vagy a zöldségalapú grillkolbászok, nemcsak finomak, de tápanyagban gazdagok is.
Ne feledd: egy jól megtervezett, vegán grillparti nemcsak a testnek tesz jót, hanem a bolygónknak is. Válogass a környezettudatos és egészséges megoldások közül, és emeld új szintre a nyári grillezést!

 

Vegaburger feta “sajttal” és céklás humusz szósszal

Hozzávalók (4 burgerhez):

  • 300g darált húspótló (VEGÁN GRILL PEA MEAT VEGÁN DARÁLT HÚSPÓTLÓ 300G)
  • 5 evőkanál finom szemű zabpehely
  • 2 evőkanál csicseriborsó liszt
  • 1 fej vöröshagyma reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • só, bors, majoranna

A humuszhoz:

  • 1 üveg PENELAS FŐZÖTT CSICSERIBORSÓ
  • 2 evőkanál NATURAL TAHINI
  • 1 evőkanál citromlé
  • só, bors, őrölt római kömény
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 db főtt cékla

Egyéb összetevők:

  • 2 csomag GLUTÉNMENTES BALVITEN VEGAN HAMBURGER BUCI SOKMAGVAS
  • 2 db paradicsom
  • 1 db lilahagyma
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 doboz GUSTO VEGÁN GREEK KRÉMFEHÉR KOCKÁK (feta sajt helyettesítésére)

Elkészítés:
A vegaburger-pogácsákhoz alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat, majd hagyjuk 15-20 percet pihenni, hogy a zabpehely meg tudjon puhulni. Ezután a keveréket 4 részre osztjuk, megformázzuk, majd addig sütjük amíg szép aranybarna nem lesz.
A humuszhoz minden összetevőt beleteszünk egy mixerbe, és addig turmixoljuk amíg sima, krémes állagot nem kapunk. Ha túl sűrű, akkor a csicseriborsó konzerv levével vagy egy kis olíva olajjal lazíthatunk rajta.
A hamburger bucikat vágjuk félbe és kicsit pirítsuk le őket. Ezután állítsuk össze vegaburgerünket: kenjük meg a buci alját a céklás humusszal, helyezzünk rá egy vegaburger-pogácsát, ezután pedig jöhetnek rá a zöldségek: uborka, 
lilahagyma, paradicsom. Legvégül tegyük rá a feta sajtot helyettesítő krémfehér kockákat és még egy kiskanál humuszt. A tálaláshoz szúrjuk át grilltűvel a szendvicseket, hogy ne csússzon el semmilyen összetevő. 

Jó étvágyat kívánunk hozzá! 

 

Szerző:
Süle Alexandra,
dietetikus
Budapest, Százados út