
HÚSMENTES GRILLPARTI
A napsütéses idő beköszöntével elérkezett a szabadtéri programok és a kerti összejövetelek szezonja. Egy baráti grillparti nemcsak remek kikapcsolódást nyújt a rohanó hétköznapok után, hanem lehetőséget is ad arra, hogy új, izgalmas ízeket fedezzünk fel – akár teljesen húsmentesen is.
A vegán életmód ma már nem csupán trend, hanem egyre többek tudatos döntése az egészséges táplálkozás, az állatvédelem és a környezet megóvása érdekében. Legyen szó ételérzékenységről, fenntartható életmódról vagy egyszerű kíváncsiságról, a növényi alapú termékek kiváló választást jelentenek a grillezés szerelmeseinek is.
A Herbaház kínálatában széles választékban találhatók vegán húspótlók, grillezhető növényi fehérjeforrások, valamint bio és egészséges alapanyagok, amelyekkel könnyedén összeállíthatunk egy változatos és ízletes húsmentes
menüt. Az olyan termékek, mint a növényi burgerpogácsák, a fűszeres szejtán szeletek vagy a zöldségalapú grillkolbászok, nemcsak finomak, de tápanyagban gazdagok is.
Ne feledd: egy jól megtervezett, vegán grillparti nemcsak a testnek tesz jót, hanem a bolygónknak is. Válogass a környezettudatos és egészséges megoldások közül, és emeld új szintre a nyári grillezést!
Vegaburger feta “sajttal” és céklás humusz szósszal
Hozzávalók (4 burgerhez):
- 300g darált húspótló (VEGÁN GRILL PEA MEAT VEGÁN DARÁLT HÚSPÓTLÓ 300G)
- 5 evőkanál finom szemű zabpehely
- 2 evőkanál csicseriborsó liszt
- 1 fej vöröshagyma reszelve
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- só, bors, majoranna
A humuszhoz:
- 1 üveg PENELAS FŐZÖTT CSICSERIBORSÓ
- 2 evőkanál NATURAL TAHINI
- 1 evőkanál citromlé
- só, bors, őrölt római kömény
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 db főtt cékla
Egyéb összetevők:
- 2 csomag GLUTÉNMENTES BALVITEN VEGAN HAMBURGER BUCI SOKMAGVAS
- 2 db paradicsom
- 1 db lilahagyma
- 1 db kígyóuborka
- 1 doboz GUSTO VEGÁN GREEK KRÉMFEHÉR KOCKÁK (feta sajt helyettesítésére)
Elkészítés:
A vegaburger-pogácsákhoz alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat, majd hagyjuk 15-20 percet pihenni, hogy a zabpehely meg tudjon puhulni. Ezután a keveréket 4 részre osztjuk, megformázzuk, majd addig sütjük amíg szép aranybarna nem lesz.
A humuszhoz minden összetevőt beleteszünk egy mixerbe, és addig turmixoljuk amíg sima, krémes állagot nem kapunk. Ha túl sűrű, akkor a csicseriborsó konzerv levével vagy egy kis olíva olajjal lazíthatunk rajta.
A hamburger bucikat vágjuk félbe és kicsit pirítsuk le őket. Ezután állítsuk össze vegaburgerünket: kenjük meg a buci alját a céklás humusszal, helyezzünk rá egy vegaburger-pogácsát, ezután pedig jöhetnek rá a zöldségek: uborka,
lilahagyma, paradicsom. Legvégül tegyük rá a feta sajtot helyettesítő krémfehér kockákat és még egy kiskanál humuszt. A tálaláshoz szúrjuk át grilltűvel a szendvicseket, hogy ne csússzon el semmilyen összetevő.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Szerző:
Süle Alexandra,
dietetikus
Budapest, Százados út