Hozzávalók:

  • 170 g Naturmind gluténmentes zabpehelyliszt (46634)
  • 100 g It’s Us Naturbit barna rizsliszt (28251)
  • 1 púpos teáskanál Haas natural sütőpor (17682)
  • 1 csipet Benefitt finomszemcséjű himalája só (34449)
  • 120 g Benefitt kókuszvirágcukor (49789)
  • 1 db bio narancs héja
  • 3 tojás
  • 80 g görög joghurt
  • 4 evőkanál olvasztott Trigramm kókuszzsír (52842)
  • 2 evőkanál frissen facsart narancslé
  • 150 g Kalifa aszalt vörösáfonya (55480)

 

Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 175 °C-ra és béleld ki a muffin formát muffin sütőpapírral.
Egy közepes tálban keverd össze a száraz hozzávalókat. Egy nagy tálban keverd simára a kókuszvirágcukrot, a tojást, a joghurtot, a kókuszzsírt, a narancslevet és a narancshéjat.
Add hozzá a száraz hozzávalókat, és egy spatulával keverd alaposan össze. Az aszalt vörösáfonyát vágd apróra és keverd a tésztához.
Fedd le a tésztát és hagyd állni kb. 15 percet. Fagylaltkanál vagy nagy evőkanál segítségével egyenletesen adagold a tésztát az előkészített muffinsütőbe. Süsd 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz. Tűpróbával ellenőrizd, hogy mikor készül el a muffin. Ha kivetted a sütőből, hagyd hűlni a formában 10 percig, majd tedd rácsra, hogy teljesen kihűljön tálalás előtt.

 

 

Szerző:

Pfuscher Kinga
dietetikus
Herbaház, Pécs