Hozzávalók 20 nyuszihoz:

  • 240 g Gluténmentes It’s Us Miklos Univerzális Lisztkeverék
  • 55 g Benefitt Mandulaliszt
  • ½ teáskanál Benefitt Rózsaszín Finom Himalája Só
  • 150 g Naturale Vegán Növényi Alapú Vajízű Készítmény
  • 70 g Trigramm Kókuszolaj
  • 130 g Benefitt Világosbarna Nádcukor
  • 1 evőkanál Natrue Cukormentes Mandulaital
  • 1 mokkáskanál Lakshmy Bourbon Vaníliapor 
  • Késhegynyi Fűszerész Őrölt Narancshéj

Hozzávalók a cukormázhoz:

  • 250 g Naturmind Natúr Porcukor Nádcukorból
  • 3 evőkanál Natrue Cukormentes Mandulaital
  • 20 szem cukorgyöngy

 

Elkészítés:

Egy tálban keverd össze a lisztkeveréket, a mandulalisztet és a sót. Egy másik tálban keverd össze a puha vegán vaj helyettesítőt, a felolvasztott kókuszolajat és a barna cukrot. Add hozzá a mandula italt, a vanília port, valamint az őrölt narancshéjat és keverd össze. Add hozzá a nedves összetevőkhöz a száraz összetevőket és keverd csomómentesre. Takard le a tésztát és pihentesd 30 percig. Két sütőpapír között nyújtsd ki a tésztát kb. fél centiméter vastagságúra. Ameddig előmelegíted a sütőt 190 °C-ra, addig pihentesd a tésztát a hűtőben. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Vedd ki a hűtőből a tésztát, húzd le a tetejéről a sütőpapírt és nyuszialakú sütikiszúróval vágd ki a kekszeket. Helyezd a kivágott nyuszikekszeket a sütőpapírral bélelt tepsire és süssd készre ezeket 9 perc alatt. Díszítés előtt hagyd teljes mértékben kihűlni a kekszeket. 

Egy tálban keverd össze az átszitált porcukrot a mandula itallal. A kihűlt kekszeket mártsd bele a cukormázba. Egy fogpiszkáló segítségével szúrd ki a cukormáz felületén található levegő buborékokat. A nyuszi szemét alakítsd ki cukorgyönggyel. Ezt követően hagyd megszáradni a cukormázat. Izgalmas színes cukormázat is alkothatsz például cékla por vagy kurkuma hozzáadásával.