Részletes termékinformáció
PREMIUM NATURA termékeink gyártása, csomagolása során kizárólag megbízható, kiváló minőségű alapanyagokat használunk, és szigorúan ügyelünk a keresztszennyeződés elkerülésére. 70%-al csökkentett szénhidráttartalom.
Gluténmentes üzemben készült termék.
Összetevők:
bambuszrost, útifűmaghéj, nyílgyökér liszt, barna rizsliszt, csicseriborsó liszt, nátrium-hidrogén-karbonát, cellulóz, citromsav
Recept:
Hozzávalók:
250 g lisztkeverék, 520 g víz, 40 g extra szűz olívaolaj, 6 g só, (opcionálisan 5 g szárított élesztő)
Hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, dagasztógéppel 3-4 percig keverjük. 15 perc pihenés után egy 25 cm hosszú kenyeret formázunk belőle. Ha nem teszünk bele élesztőt, máris süthetjük. Élesztővel 30 percet kelesztjük és csak ezután sütjük meg. Sütés előtt lekenjük vékonyan olajjal, és néhány helyen bemetszük. A 200 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel kb. 50-55 perc alatt készre sütjük. Érdemes szilikon lapon sütni, hogy ne ragadjon le. Legalább 6-8 óra pihenés, teljes kihűlés után ajánlott fogyasztani.
Napokig puha, friss kenyeret kapunk, nagyon alacsony szénhidráttartalommal.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2025, augusztua