Hozzávalók

  • 700 g salátának való burgonya
  • 160 g Veganchef Veganéz
  • 50 g Dr. Oetker Creme Vega vegán krém
  • 2 szál újhagyma 
  • 1 csomó friss petrezselyemv
  • 1 evőkanál Lakshmi Cajun fűszerkeverék
  • 1 teáskanál Byodo magvas mustár
  • 2 teáskanál Chimax marha erős chili szósz
  • 2 evőkanál Polenghi limelé
  • só, bors, édes fűszerpaprika

Elkészítés
A burgonyát rakd fel héjastól sós vízben főni. Amikor megfőtt, öntsd le róla a vizet, majd hagyd kihűlni. Közben keverd össze a veganézt, a vegán krémet, a lime levet, a mustárt, a cajun fűszerkeveréket és a felaprított friss petrezselyem zöldet. Az öntetet ízesítsd továbbá sóval, borssal és chili szósszal. A kihűlt burgonyát tisztítsd meg, karikázd fel és rakd egy nagy keverőtálba. Add hozzá az újhagymát, majd forgasd össze az öntettel. Hogy igazán összeérjenek az ízek, érdemes minimum 3 órával a grillezés előtt elkészíteni és tálalásig hűtőben tárolni. Tálald a burgonyasalátát néhány csipet füstölt paprikával és ropogósra sült hagymakockákkal megszórva.

Szerző:

Pfuscher Kinga
dietetikus