Hozzávalók 14 db fasírthoz:

  • 2 evőkanál Dénes Natura Lenmagpehely, vagy 2 tojás
  • 5 evőkanál meleg víz
  • 1 doboz TRS Fekete Bab Konzerv
  • 70 g Benefitt Lágy Aprószemű Zabpehely
  • 30 g Biorganik Teljes Kiőrlésű Kenyérmorzsa
  • 2 evőkanál Benefitt Sörélesztőpehely
  • 2 evőkanál Szafi Free Ketchup
  • 1 teáskanál Lakshmy Füstölt Édes Paprika
  • 1 teáskanál Lakshmy Vörshagyma granulátum
  • 1 teáskanál Lakshmy Provance Fűszerkeverék
  • 1 mokkáskanál Fűszerész Fokhagymapor
  • Ízlés szerint Lakshmy Őrölt Feketebors
  • Ízlés szerint Benefitt Fehér Finom Himalájasó 
  • Sütéshez 3 evőkanál Abaco Extraszűz Olívaolaj

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 190 °C-ra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Ezután készítsd elő a lenmagtojást, majd rakd félre (ha tojást használsz, ezt a lépést hagyd ki). 

Csepegtesd le és öblítsd le a fekete babot, majd 1 percig melegíts rá mikrohullámú sütőben. Egy villával vagy egy krumplinyomóval pépesítsd simára. Persze használhatsz ehhez a folyamathoz késes aprítógépet is, ha van rá lehetőséged. 

Add hozzá a fekete bab püréhez a többi hozzávalót, beleértve a lenmagtojást (vagy tojást) is, és alaposan keverd össze. Kb. 1 evőkanálnyi masszából formázz meg egy golyót és tedd a sütőpapírral bélelt tepsire. Nagyjából 14 gombóchoz elegendő a massza. Enyhén locsold meg a fasírtokat olívaolajjal és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssd készre. Vedd ki a sütőből és tálalás előtt pár percig hagyd állni. Fogyaszhatod friss zöldborsófőzelék feltétjeként vagy burgonyapürével. Házi paradicsomszósszal és durumtésztával pedig készíthetsz belőle egy olaszos tésztaételt is.