Hozzávalók 6 személyre: 

A meggyszószhoz: 

A mascarpone krémhez: 

A díszítéshez: 

  • kb. 50 g Torrás étcsokoládé hozzáadott cukor nélkül

Elkészítése

  1. Béleld ki sütőpapírral egy kisebb tepsi alját és melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. 
  2. A piskótához keverd össze a szénhidrátcsökkentett lisztet, a kókuszlisztet és a sütőport, szitáld hozzá a kakaóport. Habosítsd ki a lágy, enyhén olvadt margarint a cukorhelyettesítővel és add hozzá a tejet és a tojást. 
  3. Keverd hozzá a száraz összetevőket, míg sima állagú keveréket kapsz. 
  4. Simítsd bele a keveréket a kibélelt tepsibe, és előmelegített sütőben süsd 15-20 percig. 
  5. Rakd félre, amíg elkészíted a szószt és a krémet. 
  6. A szószhoz kezd el forralni a meggyet. Ízesítd a cukorhelyettesítővel és a fahéjjal, majd lassú tűzön főzd 10 percig. 
  7. A zselatint hagyd megduzzadni 1 dl langyos vízben, majd keverd a meggyhez. Hűtsd ki teljesen. 
  8. Egy közepes tálban verd fel a habtejszínt a porcukorhelyettesítővel és a vanillin zéróval. 
  9. Egy másik tálban habverővel keverd ki a mascarponét, hogy lágyabb állagú legyen, majd keverd simára a tejszínhabbal. Ne keverd túl. 
  10. A piskótából tépkedj apró darabokat és szórd a pohár aljára. Ezután egy mascarpone krém réteg következik, majd egy meggy szószos réteg. 
  11. Még egyszer rétegezd a desszert elemeit: piskóta, mascarpone krém, és meggy szósz. 
  12. A tetejére mascarpone krémet tegyél és szórd meg étcsokoládé reszelékkel. 

Fogyasztás előtt hűtsd be.