Hozzávalók 4 adagra:

  • 2 evőkanál Trigramm kókuszzsír (52842)
  • 1 teáskanál Lakshmi enyhe madras curry (17865)
  •  ½ teáskanál Lakshmi őrölt kömény (26949)
  • 1 szál újhagyma
  • 1 nagyobb cukkini
  • 300 ml zöldségalaplé
  • 150 g friss spenót
  • 400 ml Kara UHT kókuszkrém (48711)
  • 2 evőkanál Biorganik rizskása (50458)
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
Egy nagyobb lábosban melegítsd fel a kókuszolajat. Add hozzá a fűszereket és folyamatos kevergetés mellett pirítsd 1 percig. Keverd bele a felaprított újhagymát és a megtisztított, kockákra vágott cukkinit. Ízesítsd sóval, borssal, majd fedd le az edényt és lassú tűzön párold 5 percig a zöldségeket. Add hozzá a zöldségalaplevet és főzd további 10 percig. Keverd bele a spenótot és forrald 2-3  percig. A kókusztejszínbe keverd csomómentesre a 2  evőkanál rizskását. Vedd le a tűzről a levest és turmixold simára. Turmixold bele a kókusztejszínt. Tedd vissza a tűzre a levest és forrad további 2  percig. Tálald a krémlevest ízlés szerint melegen vagy hidegen fokhagymás krutonnal.

Szerző:
Pfuscher Kinga
dietetikus, Pécs