Részletes termékinformáció
Tápanyagokban gazdag , élesztő- és gluténmentes. A 64%-os zab és zabkovász mellett igazi ízélmény, és a gondosan válogatott bio alapanyagoknak köszönhetően ideális rostforrás is. Csak egy kis víz és ecet kell hozzá .
Ez a lisztkeverék 550 g-ot tartalmaz, és kb. 850 g zabos kenyeret lehet készíteni.
Összetevők:
51% zabpehely * (gluténmentes), kukoricakeményítő*, 13,2% teljes kiőrlésű zabliszt * (gluténmentes), kukoricaliszt*, lenfehérje*, só, zab kovászpor * (gluténmentes), psyllium héj* , rizsszirup*, savanyító: kálium-tartarát; Térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát.
Allergének:
Nyomokban szóját, zellert, mustárt, szezámmagot, csillagfürtöt és dióféléket tartalmazhat.
Tápértékek 100 g termékben:
Energia 935 kJ / 221 kcal
Zsír 3,1 g
- ebből telített zsírsavak 0,6 g
Szénhidrát 40 g
- ebből cukor 0,7 g
Rost 4,8 g
Fehérje 6,3 g
Só 1,4 g
Felhasználási javaslat:
Recept:
Hozzávalók:
- 500 ml vizet
- 2 evőkanál (20 ml) ecet (pl. almaecet)
- Kenyérforma (20 cm vagy 25 cm)
- Kézi mixer tésztahoroggal
- Opcionális: zabpehely a szóráshoz
Megjegyzés : Az ecetet csak a kenyér tartósítására használják, így tovább marad friss. Az ecet illata és íze sütés közben elillan.
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 200C-ra légkeverésnél vagy 220C-ra felső/alsó hőfokra. Tegyél a sütőbe egy vízzel töltött tűzálló edényt, majd kend ki a tepsit.
- A kenyérkeveréket egy tálba tesszük, felöntjük a vízzel, majd az ecettel és dagaszd meg a kézi mixerrel, amíg sim a nem lesz a tészta. Ne dagasszuk sokáig (ma 1-2 perc)!
- Tegyük a kikent formába a tésztát és alaposan nyomkodjuk le és hagyjuk állni 15 percig.
- Ha szeretjük, szórjuk meg a tésztát zabpehellyel, tegyük a formát a sütőbe, és süssük a zabkenyeret a középső rácson 60 percig.
- Fogyasztás előtt hagyjuk kihűlni a kenyeret egy rácson.
Tárolás:
Száraz és hűvös helyen tárolandó.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2023. augusztus