Részletes termékinformáció
Egyszerűen elkészíthető, minimális olaj hozzáadásával akár sütőben vagy kontaktgrillen is süthető, növényi alapú fasírt alap. Nem csak húsmentesen étkezőknek ajánljuk, hanem azoknak is akik most ismerkednek a vegán életmóddal és szívesen próbálnak ki új ízeket.
Vegán életmódot folytatóknak, húsmentesen táplálkozóknak, burgonya, szója- és kukorica nélkül.
Összetétel:
hajdinaliszt, rizscsíra-fehérje (18%), tápiókakeményítő, kölesliszt, bambuszrost-liszt, útifűmaghéj-liszt, szárított vöröshagyma, étkezési só, piros fűszerpaprika, curry fűszerkeverék (kurkuma, koriander, görögszéna mag, sárgarépa, étkezési só, gyömbér, mustármag, római kömény, cayenne bors), petrezselyem, feketebors, zsálya, kakukkfű, oregánó, rozmaring, szerecsendió virág, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz!
Allergének:
A termék szezámmagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Átlagos tápérték 100 g fasírt alapporban:
Energia: 1471 kJ / 348 kcal
Zsír: 3,2 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,8 g
Szénhidrát: 54 g
- amelyből cukrok: 2,5 g
Rost: 9,7 g
Fehérje: 21 g
Só: 2,21 g
Felhasználási javaslat:
Répás növényi fasírt recept
Hozzávalók:
- 100 g Szafi Free Vegán PROTEINES növényi fasírt alappor
- 1 g fokhagymapor (vagy 2 gerezd fokhagyma)
- 65 g aprított (vagy reszelt) répa
- 5 g friss aprított petrezselyemlevél
- 10 g citromlé
- 80 g víz
- Sütéshez: kókuszolaj
Elkészítés:
- Késes aprítóban daráljuk apróra a répát, petrezselyem levelet (és friss fokhagyma esetén a fokhagyma gerezdeket).
- Ezután keverjük össze a vízzel, citromlével, végül a Szafi Free vegán proteines növényi fasírt alapporral.
- Pihentessük 15 percig.
- Pihentetés után osszuk a masszát 9 db egyenlő részre, és nedves kézzel formázzunk belőlük kis fasírt korongokat, vagy golyókat.
- Melegítsük fel az olajat, majd a hőmérsékletet lejjebb véve (elektromos tűzhelyen 9-ről 7-re) egy adagban, oldalanként 2,5 - 2,5 percig süssük a fasírtokat.
- Végül szedjük ki papírtörlőre a fasírtokat és hagyjuk kihűlni.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen!
Forrás: gyártó/forgalmazó 2019 február