Hozzávalók a pite alaphoz: 

A krémhez: 

Dekorációhoz: 

Elkészítése
Keverd össze egy tálban a lisztet, a cukrot és a sót. A hideg, felkockázott margarint morzsold bele a száraz hozzávalókba, majd add hozzá a hideg vizet és addig keverd, amíg a tészta összeáll. A tésztát borítsd egy enyhén kilisztezett felületre és formálj belőle golyót. 

Ne használd túl sokat a kezed a formálás során, különben felmelegszik a tészta és már nem lesz olyan kellemes, omlós az állaga a végeredménynek. Csomagold be műanyag fóliába és rakd pihenni 30 percre a hűtőbe. Ezután belisztezett felületen nyújtsd ki kicsit nagyobb kör alakúra, mint amekkora a pite sütő forma. A pite tészta úgy helyezhető át a formába a legegyszerűbben, ha óvatosan rá tekered a sodrófára, majd lassan beleengeded a pite formára. Igazgasd bele a formába, ahol pedig kilóg a tészta széle, vágd le. Melegítsd elő a sütőt 230 °C-ra. 

Szurkáld meg a tészta felületét egy villával. Süsd meg a pite alapot 15 perc alatt, majd vedd vissza a hőmérsékletet 200 °C-ra és még egy pár percig hagyd pirulni. Ezután vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni. Ameddig hűl a tészta, elkészítheted a krémet. Egy közepes lábosban keverd össze a cukrot, a keményítőt, a sót és a masalát. Lassan keverd bele a kókuszkrémet és a kókusztejet. Közepes-magas lángon állandó kevergetés közben forrald fel és főzd alacsony lángon további 5 percig. Add hozzá a margarint és keverd, míg beleolvad. 

Vedd le a lábost a tűzről és keverd hozzá a kókuszreszeléket, a nagyon apróra vágott pekándiót és a vanília pasztát. Hagyd kihűlni, majd öntsd a pite alapra. Tedd a hűtőbe pihenni. Verd fel a habtejszínt kemény habbá. Vedd ki a pitét a hűtőből és a habot oszlasd el a krém tetején. A tetejét díszítsd egész pekándiókkal. Tálalás előtt tedd néhány órára tedd a hűtőbe pihenni.