Részletes termékinformáció
Az acai bogyó (ejtsd: ászáj) egy brazil pálmaféle gyümölcse. Az acai bogyó antocianinokban és antioxidánsokban gazdag. Az antocianinok azok a jótékony hatású összetevők, melyek a vörösborban is megtalálhatók és hozzájárulnak az egészséges szívműködéshez. Az acai bogyó antocianin tartalma többszöröse a vörösborban mért mennyiségnek. Az acai bogyó ezen kívül nagyon gazdag fehérjékben, rostokban (kb. 14 g rost található 100 g acaiban), vitaminokban és Omega 6 és 9 zsírsavakban is, melyek a szív- és keringési rendszerünket védik. Az acai bogyóban található Omega 6 és 9 zsírsavak a vér koleszterin szintjének csökkentéséhez is hozzájárulnak.
A brazil szupergyümölcs, az acai bogyó nagyon magas antioxidáns tartalommal rendelkezik. Segítheti szerveink egészséges működését, növelve energiaszintünket, libidónkat, hozzájárulhat az egészséges alváshoz, a ragyogó hajhoz és bőrhöz. Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású, frissíti a testet és az elmét is.
Összetevők:
Az acai por 100% fagyasztva szárított acai bogyóból készült.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energiatartalom: 2498 kJ/597 kcal,
Zsírok: 54g,
- amelyből telített zsírsavak: 15g,
Szénhidrát: 4,5g,
- amelyből cukrok: 2g,
Fehérjék: 9,8g,
Só: 0,1g
Vitaminok és ásványi anyagok az acai bogyóban: A, B1, B2, B3, C, E, cink, kálium, kalcium, magnézium és réz.
Felhasználás:
napi egy-két teáskanállal, turmixokba, gyümölcslevekbe, joghurtba keverve, müzlik és nyers sütemények hozzávalójaként.
Származási hely: Brazília