1.    Forró mézes almalé

Hozzávalók:
1 liter almalé
2 rúd fahéj
2 evőkanál méz

Elkészítése:
 Forraljuk fel az almalevet a fahéjjal, majd tegyük bele a mézet. Töltsük füles poharakba, és szervírozzuk szárított almakarikákkal.

 

2.    Masala-Chai- Indiai fűszeres tea

Hozzávalók:
2 csésze víz
1 tk. őrölt fahéj
2-3 db őrölt kardamom
¼ csésze barna cukor
1 csésze tej
2 tk. fekete tea

Elkészítése: 
Tegyük fel a vizet és adjunk hozzá a fűszereket és forraljuk fel. Fedjük le és hagyjuk főni néhány percig. Ezután hozzáadjuk a barna cukrot és a tejet. Forraljuk fel újból, elég annyira, hogy a tej habosodjon. Adjuk hozzá a tea leveleket, fedjük le és hagyjuk ázni 5 percig. Szűrjük le a teát és élvezzük

 

3.    Mézes-Fűszeres tej

Hozzávalók:
1 l tej
fél darab fahéj
1 szegfűszeg
pár szem koriander
fél rúd vanília
méz vagy édesítőszer

Elkészítése:
A tejet a fűszerekkel együtt felforraljuk, hagyjuk hűlni pár percig, majd tetszés szerint mézzel vagy édesítőszerrel ízesítsük.

 

4.    Forró mézes mandulatej

Hozzávalók:
1 marék szeletelt mandula
2 csésze tej
méz

Elkészítése: 
Egy maréknyi darált mandulát forrázzunk le felmelegített tejjel. Hagyjuk állni 30 percet. A tej ez alatt átveszi a mandula ízét. Szűrjük le, adjunk hozzá mézet és melegítsük fel.

 

5.    Csipkebogyó- chili tea

Hozzávalók:
½ Chili paprika
2 tk. szárított csipkebogyó
2 tk. rooibos tea
1 tk. édesítőszer 

Elkészítése: 
A chili paprikát mossuk meg és vágjuk apró karikákra. Egy kis edénybe tegyük a szárított csipkebogyót és a rooibos teát adjuk hozzá 250 ml forró vizet. Ezután szórjuk be a chilli paprika darabokat. Takaréklángon 4-5 percig hevítsük, majd szűrjük le és édesítsük természetes édesítőszerrel.