Részletes termékinformáció
A lisztkeverék segítségével könnyedén készíthetünk gluténmentes, csökkentett szénhidráttartalmú, paleo diétába is beilleszthető nokedlit, galuskát, és házi tésztát.
Összetétel:
tápiókakeményítő, bambuszrostliszt, szezámmagliszt, útifűmaghéjliszt, kókuszliszt, batátaliszt
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Allergének:
szezámmagliszt
A termék mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben / 100 g kész kifőtt nokedliben*
Energia: 1305 kJ / 311 kcal - 433 kJ / 104 kcal
Zsír: 2,1 g / 3,2 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,7 g / 1,1 g
Szénhidrát: 49,1 g / 10 g
- amelyből cukrok: 1,5 g / 0,4 g
Rost: 31 g / 6,2 g
Fehérje: 8,6 g / 5,5 g
Só: 0 g / 0,7 g
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján.
100g lisztkeverék energiatartalmából 248 kJ / 62 kcal energia származik élelmi rostokból.
Átlagos tápérték 100g:
Energia: 1305kJ / 311 kcalZsír: 2,1 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,7 g
Szénhidrát: 49,1 g
- amelyből cukrok: 1,5 g
Rost: 31 g
Fehérje: 8,6 g
Só: 0 g
Hozzávalók (350 gramm) nokedlihez:
- 70 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gluténmentes galuska lisztkeverék
- 2 g só
- 2 db M-es tojás (104 g)
- 25 g víz
Elkészítés:
- Tegyünk a tűzhelyre kb. 2l vizet csipet sóval forrni.
- Keverjük el a sót, a vizet és a tojást, majd öntsük hozzá a lisztet és dolgozzuk őket csomómentesre.
- Míg a víz felforr, pihentessük a masszát.
- Ekkor vegyük alacsony hőfokra, hogy csak gyöngyözzön a víz és szaggassuk bele a nokedlit/galuskát.
- Közben többször keverjük át.
- Vegyük vissza a hőfokot és forraljuk fel újból (kb. 3-4 perc főzési idő elegendő).
- Végül hideg vízben szűrjük le.
- Egyszerre csak a fenti adagot szaggassuk ki a vízbe, ha többet adagot készítenénk, azt másik főzővízbe szaggassuk.
Tárolás:
Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2017 augusztus