
Hozzávalók 6 személyre • A kókuszfagylalthoz:
- 500 ml Kara kókuszkrém
- 170 ml Aroy-D kókusztej
- 80 g Biopont Bio agave szirup
- Csipet Benefitt finom fehér himalája só
- 1 teáskanál Bourbon természetes vanília kivonat
A narancsos birsalma szószhoz:
- 500 g birsalma
- 2 evőkanál Biorganik bio 100% citromlé
- 2 evőkanál Biorganik bio datolyaszirup
- 50 ml frissen facsart narancslé
- 4 csepp Herby’s narancs fűszercsepp
- Késhegynyi Lakshmy őrölt szegfűszeg
- Késhegynyi Fűszerész őrölt ceyloni fahéj
- 1 csipet Fűszerész őrölt kardamom
- 250 ml Alpro mandulaital
- 1 evőkanál It’s Us tápiókakeményítő
Elkészítése:
A fagylaltot előkészítheted már egy nappal előbb. Ehhez a hozzávalókat alaposan keverd össze egy nagyobb tálban. A keveréket öntsd át jégkocka formába, viszont tegyél félre 120 millilitert a folyadékból. A megtöltött jégkocka formákat rakd fagyasztóba. Pár óra múlva vagy akár másnap a fagyikockákat öntsd bele egy turmixgépbe és a félretett folyékony keverékkel együtt magas fokozaton készítsd el a fagylaltot. Ha nem elég erős a turmixgéped, több, de kisebb adaggal dolgozz. Akkor áll készen a tálalásra, amikor közel homogénné, kellemes krémes állagúvá válik.
A fagylalt előkészítése alatt elkészítheted a birsalmaszószt. A birsalmákat mosd meg alaposan, hámozd meg. Vágd apró kockákra a gyümölcsöt így hamarabb elkészül. Tedd fel főni a gyümölcsöt éppen annyi vízben, hogy ellepje. A főzés elején locsold meg 1 evőkanál citromlével, nehogy túlzottan megbarnuljon. Ezt követően add hozzá a datolyaszirupot, a narancslevet, ízesítsd narancs fűszercseppel, szegfűszeggel, fahéjjal és kardamommal. Körülbelül 20-25 perc alatt főzd puhára a birsalmát. Ezután vedd le a tűzről és turmixold össze a gyümölcsöt. Mandulaitalból és tápióka keményítőből készíts habarást és ezt is keverd az összeturmixolt birsalmához. Rakd vissza a tűzhelyre és közepes lángon forrald fel a szószt, majd kb. 1-2 percig főzd. Végül még egy evőkanálnyi citromlével ízesítsd. A szószt
kihűtve tálald a kókuszfagylalttal együtt.