Igazán finom gluténmentes kekszet keresel a háztartási keksz helyett?
Mi az It’s Us kókuszos kekszben megtaláltuk! Önmagában is finom nassolnivaló, kávé vagy tea mellé is tökéletes. Azonban mi gondoltunk egyet, ledaráltuk, és desszertet is készítettünk belőle! Ez a két recept lett a kedvencünk:

 

Sütésmentes kókuszos-mangós szelet (glutén- és tejmentes)

Összetevők:

Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk és alaposan összekeverjük az olvasztott margarinnal. A keveréket belelapogatjuk a tepsi aljába (kb. 20x25ös formát használjunk) majd 
legalább egy órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
A kókuszital egy részében (kb 2dl) csomómentesre elkeverjük a 2 csomag kókuszos pudingport. A maradék kókuszitalt a nádcukorral feltesszük forrni, majd belekeverjük a pudingport és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Picit hagyjuk hűlni, majd még langyos állapotban mehet rá a kekszes alapra. Ezt szintén hűtőben pihentetjük addig, amíg kicsit megszilárdul a puding.
Az 1 teáskanál por zselatint beáztatunk 1dl langyos vízbe 5-10 percig, majd ezután alaposan elkeverjük a 4dl mangólével. Ezt óvatosan ráöntjük a puding tetejére, majd hagyjuk a hűtőben megszilárdulni. 
Óvatosan kockákra szeleteljük és tálaljuk.

 

Tonkababos kókuszgolyó (glutén- és tejmentes) 

Összetevők:

Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk, majd az olvasztott margarinnal, rumaromával és egy csipetnyi őrölt vagy reszelt tonkababbal összedolgozzuk. Golyókat formázunk, majd ezeket megforgatjuk kókuszreszelékben. Fogyasztás előtt érdemes kicsit 
hűvös helyen hagyni megdermedni.

 

Szerző:
Süle Alexandra
dietetikus
Bp., Százados út