Hozzávalók:

- 70 g Trigramm kókuszzsír
- 300 ml Alpro mandulaital
- 4 evőkanál Biorganik citromlé
- 4 csepp Herby’s BIO citrom fűszercsepp
- 3 evőkanál Biorganik datolyaszirup
- 150 g it’s us Naturbit gluténmentes zabpehelyliszt
- 200 g it’s us Mimen vaníliás sütemény lisztkeverék
- 1 csapott teáskanál Haas natural gluténmentes sütőpor
- 1 csipet Benefitt fehér himalája só
- 100 g friss áfonya
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. A kókuszolajat olvaszd fel vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben. Amikor felolvadt add hozzá a mandulaitalt, a citromlevet, a citrom fűszercseppet, és a datolya szirupot. Külön keverőtálba szitáld össze a zabpehelylisztet, a lisztkeveréket, a sütőport és a csipet sót. A folyékony alapanyagokat keverd hozzá a száraz alapanyagokhoz. Ügyelj rá, hogy a keverék csomómentes legyen. Óvatosan forgasd bele a friss áfonyát. Hagyd 10 percig pihenni a tésztát. Evőkanállal adagold muffinformába a keveréket. A recept alapján 12 muffint fogsz kapni. Süsd a muffinokat előmelegített sütőben 20-25 percig, majd tűpróbával ellenőrizd, hogy kellően átsültek-e.
Szerző:
Pfuscher Kinga
dietetikus, Pécs