Részletes termékinformáció
PREMIUM NATURA termékeink gyártása, csomagolása során kizárólag megbízható, kiváló minőségű alapanyagokat használunk, és szigorúan ügyelünk a keresztszennyeződés elkerülésére. 70%-al csökkentett szénhidráttartalom.
Összetevők:
bambuszrost, útifűmaghéj, nyílgyökér liszt, barna rizsliszt, csicseriborsó liszt, nátrium-hidrogén-karbonát, cellulóz, citromsav
Gluténmentes üzemben készült termék.
Recept:
Hozzávalók:
250 g lisztkeverék, 530 ml víz, 50 g extra szűz olívaolaj, 6 g só (opcionálisan 5 g szárított élesztő)
Gluténmentes, vegán, alacsony szénhidráttartalmú lisztből készült pékáruhoz a hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, dagasztógéppel 3-4 percig keverjük. 15 perc pihenés után 10 egyforma részre szedjük, tetszés szerint kerek bucit (zsemlét), sodrott kiflit vagy kis bagettet formázunk. Ha nem teszünk bele élesztőt, máris süthetjük. Élesztővel 30 percet kelesztjük és csak ezután sütjük meg. Sütés előtt lekenjük vékonyan olajjal, akár be is metszhetjük. A 200 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Érdemes szilikon lapon sütni, hogy ne ragadjon le. Legalább 6-8 óra pihenés, teljes kihűlés után ajánlott fogyasztani.
Napokig puha, friss pékárut kapunk, nagyon alacsony szénhidráttartalommal.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2025, augusztus