Részletes termékinformáció
Rostban és fehérjében gazdag, gluténmentes prémium élelmiszer, extra finom mandula őrlemény.
Tökéletesen illeszkedik a vegán, paleo étrendbe.
Összetevők: 100% mandula őrlemény
Allergén:
mandula
Tápérték adatok 100g termékben:
Energia 2423 kJ / 603 kCal
Fehérje: 21g
Szénhidrát: 9g
- ebből cukor: 4,7g
Zsír: 54g
- ebből telített zsírsavak: 4,6g
Rost: 12g
Só: 0,1g
Felhasználás:
Sütemények, például a híres MACARON alapja.
Recept:
Hozzávalók: 100 g mandulaliszt, 2 evőkanál édesítőszer (pl. eritrit), 2 tojásfehérje, 1/4 teáskanál citromlé, 1/2 teáskanál vaníliakivonat
Töltelékhez: 50 g laktózmentes joghurt, 1 evőkanál édesítőszer, 1/2 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
A tojásfehérjéket verjük kemény habbá a citromlé hozzáadásával. Fokozatosan adjuk hozzá az édesítőt, és verjük tovább. Óvatosan keverjük bele a mandulalisztet és a vaníliát. Egy sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk a tésztát, kis halmokat formálva. 150C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük. A töltelékhez a joghurtot és édesítőt összekeverjük, majd hűtjük.Miután kihűlt a macaron, kenjük meg a töltelékkel és párosítsuk őket.
Származási hely: EU
Forrás: gyártó/forgalmazó 2025. augusztus