Részletes termékinformáció
Gluténérzékenyek diétájában felhasználható. Lisztérzékenyek diétájában is felhasználható sütőkeverék.
Összetevők:
gluténmentes BÚZAkeményítő, dextróz, paleo kókusztejpor, kukoricaliszt, stabilizátor (guar- és xantan gumi, E464), só, térfogatnövelő szer (Na-bikarbonát), aroma (kristály vanilin).
Mentes: glutén, tojás, szója.
Allergének:
gluténmentes búzakeményítő, tejpor
Átlagos tápérték 100g termékben
Energiatartalom: 1581kJ (374kcal)
Zsír: 4,7 g
- amelyből telített zsírsavak: 4 g
Szénhidrát: 80 g
- amelyből cukor: 23 g
Rost: 2,3 g
Fehérje: 1 g
Só: 0,98 g
Recept javaslat 12 darab muffinhoz:
- 250 g maria’s sweet baking mix
- 110 g kristálycukor
- 12 g sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 200 ml joghurt
- 80 ml napraforgó olaj
Elkészítés:
A folyékony összetevőket – azaz a tojásokat, a joghurtot és az olajat – egy tálban egyenletesen elkeverjük. Hozzáadjuk a másik tálban elkevert száraz anyagokat és kézi mixerrel összedolgozzuk. A tésztát a papírral kibélelt muffin formákba öntjük úgy, hogy csak a feléig teljenek meg. Előmelegített 180C fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Tipp: A tésztához adhatunk ízlés szerint gyümölcsöket, csokoládé darabokat, kakaóport.
Tárolás:
Normál, hűtést nem igényel.
Minőségét megőrzi: gyártástól számított 12 hónapig.
Származási hely: EU