Részletes termékinformáció
Az agávé a spárgafélék családjába tartozó pozsgás növény, sokféle faja van. Főként trópusi és szubtrópusi területeken nő. A különböző agávé fajták felhasználása széleskörű, ezekből nyerik például a tequilát, mezcalt is, fogyasztják sütve, levelének legkülső rétegét csomagolásra. A szirupot a növény nedvének besűrítésével nyerik.
Összetevők:
agávé szirup*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Tápérték adatok 100ml termékben:
Energia/ kJ: 1 254 kJ
Energia/ kcal: 296 kcal
Szénhidrát: 71 g
- amelyből cukrok: 69 g
Rost: 5,8 g
Só: 0,05 g
Felhasználása:
cukor és méz helyettesítésére. Édesítésre, keksz, müzli szelet, sütemény, szószok, joghurtok, szója alapú tej és desszert, fagylaltok, szörpök, italok készítésre.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Forrás: gyártó/forgalmazó 2025. november
