ALMÁS-JOGHURTOS ZÖLDBABSALÁTA
• • • • • • • •
Hozzávalók:
60 dkg zöldbab
20 dkg alma
4 dl joghurt
őrölt bors
tárkony
folyékony édesítőszer
citromlé,
konyhasó
A zöldbabot megtisztítjuk, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk, és forró, sós vízben megfőzzük. Leszűrés után hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük az öntetet. A joghurtot kevés sóval, borssal, tárkonnyal, esetleg 1-2 csepp édesítővel ízesítjük. Az almát meghámozzuk, és a zöldbabhoz hasonló méretűre vágjuk, majd meglocsoljuk egy kis citromlével. Az alapanyagokat lazán összekeverjük, és hűtőben összeérleljük.
Energia: 135 kcal Szénhidrát: 17,5 g Ebből cukor: 7,0 g
Zsír:3,7 g Ebből telített zsír: 2,0 g Rost: 6,3
Koleszterin: 10,0 mg

Forrás: Dr. Zajkás Gábor, Gyurcsáné Kondrát Ilona: Szív- és érbetegek nagy diétáskönyve című könyv, amely a Herbaházban is kapható.