ALMÁS-JOGHURTOS ZÖLDBABSALÁTA

• • • • • • • •

Hozzávalók:

60 dkg zöldbab

20 dkg alma

4 dl joghurt

őrölt bors

tárkony

folyékony édesítőszer

citromlé,

konyhasó

A zöldbabot megtisztítjuk, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk, és forró, sós vízben megfőzzük. Leszűrés után hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük az öntetet. A joghurtot kevés sóval, borssal, tárkonnyal, esetleg 1-2 csepp édesítővel ízesítjük. Az almát meghámozzuk, és a zöldbabhoz hasonló méretűre vágjuk, majd meglocsoljuk egy kis citromlével. Az alapanyagokat lazán összekeverjük, és hűtőben összeérleljük.

Energia: 135 kcal    Szénhidrát: 17,5 g    Ebből cukor: 7,0 g

Zsír:3,7 g    Ebből telített zsír: 2,0 g    Rost: 6,3

Koleszterin: 10,0 mg








Forrás: Dr. Zajkás Gábor, Gyurcsáné Kondrát Ilona: Szív- és érbetegek nagy diétáskönyve című könyv, amely a Herbaházban is kapható.


Kiadó: SpringMed Kiadó 
www.springmed.hu