Összetevők: 

A tészta bundához:

  • 20dkg finomliszt
  • 20g tojáspótló por
  • 4 dl jéghideg víz
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 4 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanál só

 

Zöldségek:

  • 60dkg vegyesen, amit szeretnétek kirántani: lehet rózsájára szedett karfiol, brokkoli, zellergumó csíkok, sárgarépa. Akár tofut is használhatunk.

Alaposan mossuk meg a kiválasztott zöldségeink és csepegtessük le őket. 

 

Elkészítés: 

A tésztához összeszitáljuk a lisztet, a szódabikarbonát, a sót és a keményítőt.

A 20g tojáspótló porunkat kikeverjük 80ml vízzel, ezzel két tojást tudunk kihelyettesíteni. A tojásainkat összekeverjük nagyon hideg vízzel, előtte akár a hűtőbe is tehetjük előhűteni. Ezután elkezdjük apránként hozzáadagolni a lisztet. Ne keverjük túl akkor nem lesz ropogós a panír, nem baj, ha maradnak bent csomók. 

Ezután nincs más dolgunk, mint a zöldségeinket a masszába mártani és forró olajban kisütni.