Hozzávalók:
•    15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
•    15 dkg finom búzaliszt
•    1,5 dkg élesztő
•    1,5 dl tej
•    5 dkg eritrit
•    0,4 dkg himalája só
•    5 dkg kókuszzsír
•    1 darab tojássárgája
•    1 dkg organikus kakaópor


Elkészítés:
1.    A tejet meglangyosítjuk, és az élesztőt belemorzsoljuk az eritrittel. Míg fölfut, egy tálba mérjük a többi hozzávalót. Végül beleöntjük az élesztős tejet is és jól kidolgozzuk. 
2.    Kettévesszük, az egyik feléhez adjuk a kakaóport, kb. egy evőkanál vízzel vagy tejjel, és egyneművé gyúrjuk. Letakarva kelni hagyjuk meleg helyen. Kb. fél órát.
3.    A tésztát annyi felé vesszük, ahány szállal fonni tudunk (lehet egyszerűbb 2, vagy 3, esetleg 4).
4.    Kisodorjuk a tészta darabokat, hosszú szállá, egymás mellé tesszük a kakaósakat és a simákat, majd megfonjuk a kalácsot és tepsire tesszük, majd letakarjuk és kb. 1 óra alatt megkelesztjük. 
5.    Tojásfehérjével lekenjük és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

A hozzávalókat szerezd be a HerbaHázban!