Hozzávalók:
- 1bögre jól átmosott quinoa
- 2 bögre vaníliás rizstej
- fél bögre víz
- ízlés szerint (kb. 1 csapott evőkanál) gyümölcscukor
- 1 csipet só
- gyümölcsök (szeder, alma, barack vegyesen)
- 150g laktózmentes natúr joghurt
- pár szem goji bogyó vagy olajos magvak díszítésként


 

Elkészítés:
1. Mossuk meg alaposan a quinoát: legalább egy percig folyassunk rá forró vizet. Az átmosás nagyon fontos, különben keserű lehet a végeredményünk!
2. Egy fazékba öntsük bele a vaníliás rizstejjel és a vízzel együtt, adjunk hozzá egy csipet sót és ízlés szerint hintsük meg gyümölcscukorral. Ezután 20-30 percig főzzük takarék lángon, fedő alatt, és kevergessük ha már kevés alata a folyadék. A quinoa fajtájától, a tejtől és persze az edénytől is függ, mikor készül el. Lényegében úgy főzzük meg, mintha tejberizst készítenénk. Ha nagyon elfőné a levét és még kemény, pótoljuk vízzel vagy rizstejjel!  
3. A gyümölcsöket 2 gramm vajon, pár csepp citromlét hozzáadva melegítsük át. Ha savanyú, bogyós gyümölcsöket használunk, hintsük meg egy kis édesítővel is.
4. Keverjük hozzá a natúr joghurtot tálalás előtt.

Az elkészült gyümölcsös quinoa azon melegében, langyosan, vagy akár hűtve is fogyasztható. A szuperfinom, szuperegyszerű szuperételt gyümölcsökkel rétegezve is tálalhatjuk. A család minden tagja és a vendégek is rajonganak majd a mennyeien finom desszertért!

A hozzávalókat keresd áruházainkban, vagy rendeld meg otthonról, a www.herbahaz.hu oldalról! 

Tipp1: természetesen nem csak rizstejjel készíthető! Bármilyen ízesített tejjel vagy tejhelyettesítővel variálható. Aki nem laktózérzékeny hagyományos tehéntejjel is készítheti.

Tipp2: krémes görög joghurttal még finomabb, de akár el is hagyható.

Tipp3: ha este elkészítjük a quinoát és a gyümölcsöt, rétegezhetjük szép poharakba a gyümölccsel, így a másnapi ebéd desszertjeként is szolgálhat.