Hozzávalók 24 db-hoz:

  • 300 g It’s Us Sós univerzális mix (57189)
  • 4 db tojás/ vEGGs tojáspotló (100296)
  • 20 g Solio napraforgó étolaj (14145)
  • fél citrom leve
  • 1,5 dl víz
  • 50 g Tündérkert aszalt paradicsom (18482)
  • 1 evőkanál Chion görög tengeri só (57494)
  • 1 csomag Haas Natural gluténmentes sütőpor (17682)
  • 100 g Natura magkeverék (15335) (elhagyható)
  • 24 db mini virsli /vegán Queen of Peas virsli (56802)
  • Ízlés szerint ketchup/mustár

 

Elkészítése:
A vizet, a tojás, az olajat és a fél citrom levét keverd össze, majd keverd hozzá a lisztet és a sütőport. Az aszalt paradicsomot nagyon apróra vágd fel, majd ezt is add hozzá. Gyors mozdulatokkal keverd össze, majd pihentesd kb. 15 percig. Ekkor még nagyon lágy a tészta. 15 perc után egy jól belisztezett felületen gyúrd át és oszd 4 felé. Az egy-egy tésztalabdából kb. 18-20 centiméteres kör alakú lapokat nyújs. Vágd fel 6 részre, kend meg tetszőlegesen mustárral vagy ketchuppal. Tedd a háromszög hosszabbik végére a virslit, majd kifli alakúra görgesd fel. A tetejét kend meg tojással, szórd meg a magkeverékkel és 200 fokon 15 perc alatt süsd aranybarnára.

 

Szerző:

Süle Alexandra
dietetikus
Herbaház, Budapest Százados út