Ez a gluténmentes és vegán gnocchi puha, ízes és a csicseriborsóliszt miatt fehérjében gazdag! Főzés után azonnal fogyasztható, de mi olajban megpirítva vagy a szósszal sütőben összesütve is szeretjük!

 

Hozzávalók:

500 g burgonya 
120 g csicseriborsóliszt 
60 g tápiókaliszt (használhatsz burgonya-, vagy kukoricakeményítőt is) 
1 teáskanál tengeri só 

Elkészítése:

A meghámozott, felkockázott burgonyát sós vízben (kb. negyed óra alatt) megfőzzük, majd alaposan lecsöpögtetjük. Krumplinyomóval összetörjük. 
Hozzáadjuk a liszteket és a kezünkkel összegyúrjuk. Érdemes folyamatosan adagolni a csicseriborsólisztet, mert a burgonya fajtájától függően lehetséges, hogy kevesebb is elég. A megfelelő tészta puha, és legfeljebb egy kicsit ragadós. 
A tésztát egyenlő darabokra vágjuk, a darabokat beleforgatjuk tápiókalisztbe.  
A kezünkkel kinyújtjuk a darabolt tésztát kb. 2 cm átmérőjű hosszú hengerekké. A hengereket kb 3 centi hosszú darabokra szeleteljük, amelyeket kézzel lekerekítünk, és ha szeretnénk, ízlés szerint villával bordásra díszítünk. 
A kész, formázott gnocchit sós vízben megfőzzük. Amikor felér a víz tetejére, elkészült, és szűrős merőkanállal kivehető. 
Azonnal tálalható, a kedvenc tésztaszószoddal!