Hozzávalók 4 db készítéséhez: 
- 200g Benefitt gluténmentes kenyér lisztkeverék 
- 4g Benefitt himalája só
- 4g sütőpor/ 3,5g szárított élesztő 
- 1-2 evőkanál olívaolaj 
- 180 ml langyos víz 
 

Elkészítési javaslat: A kimért lisztkeverékhez keverje hozzá az olívaolajat, sót, sütőport (vagy szárított élesztőt) és a langyos vizet, majd alapos összegyúrást követően egy fedett tálban 10 percig szobahőmérsékleten pihentesse. Olajos kézzel formázzon 4 db azonos méretű cipót, egy késsel ejtsen bevágásokat a tetejükön és helyezze őket egy sütőpapírral borított tepsibe. Közben a 220 fokon előmelegített légkeveréses sütőt állítsa 180 fokra, helyezze be a tepsit, és a sütés első tíz percében használja a gőzfunkciót (vagy helyezzen a tepsi alá egy hőálló edényben forró vizet). 10 perc sütést követően zárja el a gőzfunkciót, vagy óvatosan vegye ki a forróvizes edényt, majd egy késsel szúrjon apró lyukakat a cipóba, hogy a forró gőz távozhasson. További 45 percig hagyja a sütőt 180 fokon, befejezésül 10 percre állítsa 210 fokra és felső sütés funkcióra, hogy a kis cipók kérge aranybarnára sülhessen. Ha a felső sütés előtt lekeni a cipókat olívaolajjal, akkor még szebb színük lesz. 
A megadott sütési idők csak irányadóak. 

Tipp: Nagyobb kenyér sütéséhez (200 g Benefitt gluténmentes kenyér lisztkeverékből) a kellemesebb íz és a jobb állag érdekében használjon szárított élesztőt, és növelje a sütési időt!