Mikor elkezdtem használni a szénhidrát csökkentett liszteket illetve a lenmaglisztet, lenmagpelyhet és különféle liszteket, pelyheket, egészséges alapanyagokat akkor elég sokat kísérleteztem.Sokszor voltak ehetetlen kenyerek, de nem is ehetetlennek mondanám hanem inkább furcsának. Mindig megszárítottam és morzsának kiváló volt.

Aztán végül megtaláltam azt az arányt amivel jó kis kenyerek készülnek. Különféle magokkal, lisztekkel szoktam variálni.

Van, mikor direkt azért sütöm, hogy utána morzsát készítsek belőle. Reggelire általában 1 szeletet eszem belőle és teljesen jól lakom. Sok a rost benne, finom, ízletes, egészséges.

Különféle fűszerekkel is változatossá lehet tenni.
 


Hozzávalók:

5 dkg élesztő
5 dkg lenmagpehely
3 ek búzacsira
35 dkg Dia-Wellness sütőliszt
5 dkg  graham liszt 
1 teáskanál útifű maghéj (elhagyható, rost miatt került bele)
2 teáskanál só
3 csepp édesítő
1 ek tejföl vagy joghurt 
4 ek olaj
2,5 dl víz(nekem ennyit vett fel, de volt mikor többet.  Figyelni kell, hogy egy jó kis rugalmas tésztát kapjunk)


Az egészet a kenyérsütőbe tettem és tésztát dagasztottam.
Átgyúrtam és beletettem egy sütőpapírral bélelt doboz formába.
a sütőt bekapcsoltam 50-70 fokra és ott hagytam kelni 40 percig majd 250 fokra melegítettem ekkor már jól felhúzta a hő a tésztát és kisebbre véve a hőfokot megsütöttem 40-45 perc alatt.tűpróbával néztem meg,hogy nem.ragad e a tészta.
Nagyon könnyű,levegős,puha  kenyér lett!

Béres Andi