Hozzávalók:

1/4 csésze apróra vágott mogyoró
2 csésze háztartási liszt 
1  1/2 teáskanál sütőpor
1/2 csésze cukorhelyettesítő (szemcsés, alacsony kalóriatartalmú édesítőszer)
1/4 teáskanál só
1/2 teáskanál fahéj
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
1/3 csésze vaj
2 tojás
1/4 csésze kristálycukor (vagy cukorhelyettesítő)
1 teáskanál vanília kivonat
1/2 teáskanál mandula kivonat


Elkészítés:

1. Tegyük a mogyorót egy lapos tepsiben sütőbe, és süssük 180 fokon körülbelül 10 percig. Majd dörzsöljük lendületesen a meleg mogyorót egy konyharuhával, hogy eltávolítsuk a keserű részeket.
1. Keverjük össze egy tálban a lisztet, a sütőport, a édesítőszert, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót.
3. Egy másik tálban a vajat és a cukrot, amíg habos nem lesz.
4. Adjuk hozzá a tojást, a mandula és a vanília kivonatot.
5. Keverjük hozzá a lisztkeveréket és a mogyorót.
6. Felezzük el a tésztát, készítsünk belőle két, 5 cm széles, 60 cm hosszú rudat.
7. Vajazzuk ki a tepsit, majd süssük meg a rudakat 160 fokon aranybarnára (kb. 25 percig)
8. Vegyük ki és hagyjuk hűlni 5 percig.
9. Vágjuk a rudakat átlósan 21 szeletre kb. 10-11 cm vastagon.
10. Fektessük a szeleteket egy tepsibe, tegyük vissza a sütőbe, és  süssük 150 fokon körülbelül 10 percet. Vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt légmentesen záródó edényben tároljuk.

Adagok száma: 21

Táplálkozási információk egy adagra:
Kalória: 111
Összes zsír: 4,4 g
Koleszterin: 20,1 mg
Nátrium: 99,4 mg
Összes szénhidrát: 15,5 g
Rost: 0,5 g
Fehérje: 2,1 g


Forrás: http://dietrecipesblog.com