A C-vitamin valószínűleg a legismertebb és legtöbbet használt vitamin, melyről sok szó esik, épp ezért sokszor hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy mindent tudunk róla. Pedig nem biztos, hogy ez így van, hiszen, ha jól belegondolunk, számos kérdés merül fel bennünk jótékony hatásairól, tulajdonképpen most kezdjük felfedezni a benne rejlő hihetetlen lehetőségeket: vízben oldódik, könnyen oxidálódik, segíthet, megköti a szabad gyököket, elősegítheti a vas felszívódását, és erősítheti az immunrendszert. 
Nincs különösebb jelentősége, hogy a C-vitamin organikus vagy szintetikus eredetű, mert mindkettő teljesen felszívódik a szervezetben, de honnan tudhatja egy hétköznapi ember, hogy melyik aszkorbinsav a szintetikus és melyik az organikus? Erre a kérdésre a választ úgy kaphatjuk meg, ha az aszkorbinsavat vízbe tesszük. A természetes aszkorbinsav 2-3 percen belül teljesen feloldódik, míg a szintetikus változatnál apró pordarabkák láthatók a pohár alján. 


A C-vitamin jelentősége


Az „aszkorbinsav” elnevezés onnan ered, hogy ez az anyag hatásos a skorbut ellen (antiskorbut). A C-vitamin kémiailag a szénhidrátokhoz, funkcionálisan a savakhoz, fiziológiailag pedig a vitaminokhoz tartozik. A természet központi szerepet szánt a C-vitaminnak a természetes egészség helyreállítása és megőrzése terén, aminek, úgy tűnik, legtöbbünk nincs is tudatában, mert az emberek nagy része C-vitamin-hiányban szenved, és ez elsősorban az idősekre igaz. 
A legtöbb emlős képes arra, hogy enzimek útján C-vitamint szintetizáljon, ennek köszönhetően nem ismeri az érelmeszesedést, nem kap szívinfarktust, sőt még csak meg sem fázik. Ezzel szemben az emberi szervezet képtelen az aszkorbinsav előállítására. 
A C-vitamin nélkülözhetetlen és létfontosságú a test számára, amit naponta többször is be kell juttatni a szervezetbe, mert az csak csekély mértékben képes tárolni. A C-vitamin szerepe mára jól meghatározott, első alkalmazója Szent-Györgyi Albert (1893-1986) volt, aki a C-vitamin feltalálásáért orvosi és élettani Nobel díjat kapott 1937-ben.

Jótékony hatásai


A C-vitamin talán a legfontosabb mikro tápanyag, mely sokféle hatást fejthet ki egész testünkben. Megőrizheti agyunk teljesítőképességét és jókedvünket. Erős antioxidáns tartalma révén élénkítő hatással lehet a kötőszövet-, csont- és fogképződésre, gondoskodhat a feszes bőrről és az erős izmokról. Mind emellett megerősítheti sejtjeinket a vírusokkal és baktériumokkal szemben így védelmet nyújthat a megfázástól. Megkímélheti a szerveket és szöveteket, de elsősorban a központi idegrendszert a szabad gyökök romboló hatásától, és ezzel lassíthatja az öregedést. A C-vitamin „cement” az érfalak számára, így óvhatja az erek rugalmasságát, sértetlenségét és fiatalságát. 

Örömmel mutatjuk be a Venita termékcsalád tagjait mely termékekkel hatékonyan töltheti fel C-vitamin szükségletét. 


A VENITA ASZKORBINSAV minden csomagja tartalmaz egy speciálisan erre a célra kialakított mérőkanalat, melynek mérőfeje 1 és 2 gramm kimérésére van kalibrálva. Ezt a mérőkanalat a Venita termékek gyártója készíti, melyhez Magyarországon jelenleg csak a Venita termékek megvásárlásával juthatnak hozzá. 
A csomagolásról is érdemes néhány szót ejteni, hiszen, köztudott, hogy az aszkorbinsav rendkívül hő- és fényérzékeny, ezért TILOS átlátszó fóliába, vagy papírtasakba csomagolni. Az említett csomagolóanyagokba csomagolt termék 1-2 hónapon belül elveszíti a hatóanyagtartalmát és a semmiért fizethetünk súlyos ezreket. A Venita termékek gyártója nagyon odafigyel ezekre a szakmai előírásokra, ezért a Venita Aszkorbinsav kizárólag simítózáras (visszazárható) metálfóliába kerül a boltok polcaira. 

Próbálja ki a Venita Aszkorbinsavat!

A Venita termékek gyártója többféle 1000 mg-os C-vitamin tablettát is előállít, melyek L-aszkorbinsavból készülnek. A tabletták 9 mg citrus bioflavonoidot is tartalmaznak, melyeknek azonkívül, hogy nagyon kellemes citrus illatuk van, lényeges szerepet játszhatnak a C-vitamin felszívódásában és annak a szervezetben történő feldolgozásában.
Fogyasszon 1000 mg-os Venita C-vitamint!