Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj 
1 fej hagyma, apróra vágva 
1 piros chili paprika, apróra vágva (vagy ízlés szerint) 
1/2 pohár ketchup 
2 evőkanál agave szirup (vagy méz) 
2 evőkanál almaecet 
1 teáskanál folyékony füst 
1/2 teáskanál őrölt mustármag 
1/2 teáskanál őrölt bors 
Só ízlés szerint 
4 pohár málna 

Elkészítése: 
A hagymát és a chili paprikát olajon néhány perc alatt megpároljuk, hozzáadjuk ketchupot, szirupot, almaecetet és fűszereket, és további 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a málnát, 15 percig főzzük, majd turmixgépben vagy botmixerrel krémessé turmixoljuk. Befőttesüvegben a hűtőben tárolható. 
Ha a málna magját nem szeretnénk érezni a szószban, a málna külön leturmixolható, és szűrőn átnyomható. Így is benne lesz néhány mag (szűrőtől függően), de krémesebb szószt kapunk.